MacBook’unuzu yeniden satmak veya başka birine devretmek istediğinizde, atmanız gereken en önemli adımlardan biri fabrika ayarlarına sıfırlama yapmaktır. Herhangi bir Apple cihazında yapılan fabrika ayarlarına sıfırlama, tüm içeriğin ve ayarların silinmesine yardımcı olur. Bu yapıldığında, MacBook yeni kadar iyidir. Fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra, temizlenecekleri için yeni sahibin dosyalarınızı göremediğinden veya erişemeyeceğinden emin olmalısınız.

Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak isteyebileceğiniz başka nedenler de var. En popüler olanlardan biri, cihazın RAM’ini boşaltmak. Cihazın RAM tüketimi çok daha az oluyor ve sorunsuz çalışıyor. Ayrıca, herhangi bir ayarı yanlışlıkla değiştirdiyseniz, fabrika ayarlarına sıfırlama, bunu varsayılan moda döndürmenize yardımcı olur.

Reklam – Aşağıda okumaya devam edin

Artık MacBook’unuzda (veya başka bir cihazda) fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak tüm verileri ve dosyaları temizlemenize yardımcı olduğundan, çok önemli dosyaları kaybetme olasılığı vardır. Kaydedilmiş ayarlar, tercihler ve WiFi şifreleri gibi diğerleri de kaybolacak. Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmaya karar vermeden önce bu sonuca hazırlıklı olmalısınız.

Fabrika Ayarlarına Sıfırlamadan Önce

Fabrika ayarlarına sıfırlamanın sonuçlarının ne kadar sert olabileceği göz önüne alındığında, devam etmeden önce yapmayı düşünmeniz gereken birkaç şey var. Aşağıdakilerden bazılarına bakın:

  • Dosyalarınızı harici depolama birimine yedekleyin veya aktarın.
  • iTunes’dan çıkış yapın.
  • iCloud’dan çıkış yapın.
  • iMessage’dan çıkış yapın.
  • Bluetooth cihazlarının eşleşmesini kaldırın.

MacBook’unuzu Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (macOS Monterey ve Sonrası)

Bunu yapmanız gerektiğine karar verdiyseniz, MacBook’unuzda fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için lütfen aşağıdaki adımları izleyin. Bu, macOS Monterey ve sonraki sürümlerdeki kullanıcılar içindir.

  • Tıkla Apple logo ekranın sol üst köşesinde.
  • Seçme System Preferences.
  • Seçme System Preferences Menü çubuğundan seçin Erase All Content and Settings.
fabrika ayarlarına sıfırlama
  • Ardından, MacBook password ve tıklayın Ok.
fabrika ayarlarına sıfırlama
  • Tıklamak Erase All Content & Settings.
  • MacBook’unuz kararır ve birden çok kez yeniden başlar. Bu süre boyunca bitene kadar etkileşime girmeyin veya kullanmaya çalışmayın.

MacBook’unuzu Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (macOS Monterey’den Önce)

macOS Monterey’den önceki MacBook sürümlerindeyseniz MacBook’unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için buradaki adımları izleyin. Bu, MacBook’ların daha yeni sürümündeki adımlardan daha sıkıcı.

  • Tutmak aşağı Command ve R keys klavyede ve Mac’te açın. Apple logosu geldiğinde onları bırakın.
  • Seçme Language.
  • Seçmek Disk Utility ve tıklayın Continue.
  • seninkini seç startup disk (bunun adı Macintosh HD). Tıkla Erase button.
  • Seçme Mac OS Extended (Journaled).
  • Tıklamak Erase ve Done.
  • Wi-Fi’ye bağlanın, seçin Reinstall macOSve Continue.
  • Yazılım lisans sözleşmesini kabul edin.
  • Macintosh HD’yi seçin ve tıklayın Install.
  • MacBook’unuz yeniden başlatılacak ve yüklemeye devam edecek.

Bunlar MacBook’unuzda fabrika ayarlarına sıfırlama adımlarıdır. Bunu gerçekten yapmanız gerekip gerekmediğini derinlemesine düşünmek yararlıdır. Özellikle MacBook’u satmadığınızda veya başka birine devretmediğinizde. MacBook’unuz yavaşsa veya belirli bir değiştirilmiş ayarı düzeltmek istiyorsanız, bunu fabrika ayarlarına sıfırlamaktan daha az zorlayıcı başka yollar olabilir.

Reklam – Aşağıda okumaya devam edin

Yukarıda özetlediğimiz süreçte herhangi bir yerde takılırsanız, yorumlar bölümünde bize bildirin. Sizi dinlemekten her zaman mutlu oluruz.